ManpowerGroup Nederland – Nieuwe inzichten verkrijgen

ManpowerGroup is een wereldleider in innovatieve werknemersoplossingen.

Elke dag brengen zij meer dan 600.000 mensen in verbinding met betekenisvol werk in een breed scala aan vaardigheden en industrieën, en helpen het succes van hun klanten overal ter wereld aandrijven.

Hoe zijn we begonnen?

Onze samenwerking met ManpowerGroup Nederland begon met het idee om de oude datawarehouse-oplossing te vervangen door een nieuwe datawarehouse voor de onderneming, met behulp van Microsoft Business Intelligence-technologie.

Het doel van de nieuwe oplossing was om de onderneming brede mogelijkheden te bieden in het analyseren van informatie, door het combineren van data uit verschillende branches en bronnen.

Hoe pakten we deze uitdaging aan?

Aan het begin van het project stonden de vereisten nog niet helemaal vast. Omdat de wereld waarin ManPowerGroup werkt ook (snel) verandert, was een beweeglijke aanpak nodig.

Toen het project begon en het proces vorderde, werd het duidelijk dat om een nieuwe oplossing te creëren, het nodig was ondersteuning van het huidige datawarehouse te bieden.

Dit bood ons een unieke kans om de huidige situatie in te duiken, te onderzoeken welke mogelijke kwesties we onderweg tegen konden komen en de kennis, design hints en best practices die al geïmplementeerd waren naar de nieuwe oplossing meenemen.

We begonnen met het maken van een prototype op basis van live data. Met deze aanpak kon zowel de business als het BI-team deze mock-up gebruiken om hun behoeften en wensen verder te definiëren.

 

Nieuwe technologie en processen ontstaan niet zomaar. Toch is het idee van een gedegen Business Intelligence-oplossing het blootleggen van punten van mogelijke verbetering en de organisatie helpen met zowel beter financieel resultaat behalen als met het creëren van een duidelijker inzicht in de processen en inzichten.

Wat zijn de vervolgstappen?

Op het moment is het eerste ontwikkelingsstadium voltooid. De core datastructuur is geplaatst en we gaan verder met de verificatie en afstemming van de data.

De volgende stap in de implementatie zal doorgaan met het uitbreiden van de core datastructuur, nieuwe databronnen inlijven en het introduceren van de totaal nieuwe BI-portal aan eindgebruikers.

Wat hebben we bereikt?

  • Een sterke relatie met onze klant opgebouwd
  • De eerste mijlpalen bereikt in het implementeren van een nieuw datawarehouse voor de onderneming
  • Interne staf getraind en begeleid