Sundio Group – Uitbreiding van het BI-team

Begin jaren 90 begon Sundio Groep met het Nederlandse merk Gogo Tours. Door in te springen op de nieuwe mogelijkheden die het internet bood, volgde de lancering van Sunweb al gauw daarna. In de laatste jaren heeft de organisatie een explosieve groei doorgemaakt in Europa dankzij de stabiele natuurlijke aanwas en verschillende aankopen die zij deed in de reisbranche. 

Sundio Group International GmbH is nu een van de belangrijkste reisgroepen in Europa. Het is de drijvende kracht achter verschillende merken werkzaam in zeven internationale markten: Nederland, België, Denemarken, Zweden, Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk. 

Hoe zijn we begonnen? 

De werklast van het Business Intelligence team steeg, waardoor Sundio Group een betrouwbare partner zocht om hen te helpen de achterstand bij te werken.

In het begin werden twee projecten opgezet. Eén daarvan was een financieel reconciliatie project dat lang duurde en waar veel vraag naar was vanuit het bedrijf.

Beginnen met dit project was de perfecte gelegenheid voor ons om aan Sundio Group te laten zien dat onze (near shore) constructie werkt en voor ons beide voordelig is.

Het afleveren van dit model van rapportage aan het bedrijf voelde alsof we een mijlpaal hadden bereikt, en een goede samenwerking tussen TopSail en Sundio Group werd een feit.

Hoe pakten we deze uitdaging aan?

Vermenging met het huidige team en organisatie was een van de gewenste resultaten vanuit Sundio Group. Gedraag je als één team en handel ernaar.

Met onze rechttoe rechtaan aanpak en open manier van communiceren konden we de vereisten afstemmen met het bedrijf en creëerden een prototype voor beide projecten.

Het bedrijf onderzocht het prototype en gaf ons groen licht om te beginnen met de ontwikkelingsfase. Een proces waarbij wij een wendbare aanpak gebruikten, waardoor het bedrijf het roer had.

Wat zijn de vervolgstappen?

Sundio Group groeit continue, dus de behoefte aan Business Intelligence ook.

Om deze reden zullen wij blijven deelnemen in innovatieve business intelligence projecten en Sundio Group blijven steunen in het waarmaken van hun zakelijke doelen.

Wat hebben we bereikt?

  • Een sterke relatie met Sundio Group opgebouwd
  • Een financieel reconciliatie rapportagemodel gemaakt om financiële en commerciële aankoopwaarden te vergelijken
  • Een rapportagemodel gemaakt waardoor het marketing team accuratere beslissingen kan maken (Customer Insights)
  • Een Human Resource rapportagemodel bouwen dat het financieel team gebruikt voor interne rapportage en voorspellingen